ZAKUVALO SE U SUPER LIGI NA ŠEST KOLA DO TOP 6


Dvanaesto kolo je završeno a utisak je kao da smo na početku takmičenja. Iznenađujući rezultati Partizana u prethodnom,Spartaka u poslednjem kolu i drugi vezani poraz Železničara iz Lajkovca, doveli su do toga da čak sedam ekipa dišu za vrat jedna drugoj i svih sedam konkurišu za prvih šest mesta koje vode upravo u TOP6 Mini ligu za prvaka.

Pisali smo nedavno koliko nam je važan bio duel u Subotici. Uspeli smo da pobedimo rezultatom 3:2 i na taj način zadržimo prednost nad upravo ekipom Spartaka,ali i u odnosu na Partizan koji nam preti u svakom kolu. Da nam se kojim slučajem desilo da izgubimo od Spartaka ,danas bi verovatno bili na sedmoj poziciji .

Naše devojke su vezale četiri pobede u prvenstvu. Redom su savladane ekipe Vizure (poslednje kolo prvog kruga), Dinamo ,Spartak i u poslednjem odigranom kolu ekipa Kleka. Mnogi su skloni da komentarišu da zapravo Dinamo i Klek nisu pokazatelji pravog stanja našeg tima,ali mi se sa tim ne slažemo. I jedna i druga ekipa igraju odličnu odbojku,imaju sjajne pojedince i nije ih lako pobediti. Njihove pozicije na tabeli nisu pravi odraz onoga što na terenu pokažu odbojkašice Dinama i Kleka. Četiri vezane pobede dobra su uvertira u sve ono što nas čeka do kraja ove godine i kratke petnaestodnevne pauze. Najpre će se naše devojke sresti sa trenutnim liderom šampionata,ekipom Jedinstva,i to na vrućem terenu u Staroj Pazovi. Sećanja radi,Pazova je pobedila u 4. kolu u Obrenovcu rezultatom 3:1. Njihova forma je na zaista visokom nivou i biće to prvi od tri velika izazova za nas. Posle tog derbija,čeka nas još jedan veliki derbi. Kod nas u Obrenovcu dočekaćemo Železničar iz Lajkovca. Lajkovčanke su suvereno držale prvu poziciju do ovog kola. Međutim,četiri vezana poraza,dva u Evropi u dvomeču sa rumunkama i dva u našoj ligi,od večitih rivala Partizana i Crvene zvezde,doveli su ih u poziciju da više nemaju pravo na kiks. To je ekipa od koje se uvek očekuje više ,tako da će i taj duel za oba tima biti od velikog značaja,što zbog pozicije na tabeli tako i zbog samopouzdanja, a naravno i zbog samog prestiža. Prvi susret sa njima u Lajkovcu završen je pobedom Železničara 3:2.

Poslednji ovogodišnji duel odigraćemo ponovo na Banjici sa Crvenom zvezdom. Imali smo u prethodnih mesec dana tri susreta i iz sva tri izašli kao poraženi. Prvi duel u prvenstvu Zvezda je dobila u Obrenovcu sa 3:2 pred više od 1000 gledalaca. Usledio je dvomeč u kupu Srbije, a Zvezda je bila bolj oba puta, 1:3 i 3:2. Međutim,u tom revanšu kao i u prvenstvenom susretu ,bili smo nadomak pobede…..

Da rezimiramo, očekuju nas tri izuzetno bitna i teška duela sa ekipama koje trenutno zauzimaju prva tri mesta u ligi. Naša ekipa polako podiže formu i možemo očekivati sve,pa čak i da totalno promenimo izgled tabele. U svakom slučaju,ne pita se samo TENT ali ovoga puta i od nas mnogo zavisi. Liga TOP 6 timova je sve bliža i prostora za kalkulacije gotovo da i nema ,pa je to dodatni razlog da se u ove utakmice uđe još jače.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *