TENT ZAUSTAVLjEN ALI NE SAMO OD VIZURE…


Još jedna prelepa odbojkaška predstava i borba na obe strane mreže. Gorak ukus ostaje posle loših odluka prvog sudije utakmice u trenucima kada je naša ekipa mogla i do potpunog preokreta. VIZURA – TENT 3:2 (25:15/25:21/20:25/20:25/15:12)

Težak početak utakmice za našu ekipu.Vizura je startovala jako i malo ko je pomislio da će meč otići u pet setova i da će Tent biti toliko blizu potpunog preokreta a još manje se bilo ko nadao da će nam se na tom putu isprečiti niko drugi do prvi sudija utakmice. Kada je krenuo treći set i kada se videlo da stvar u svoje ruke uzima kapiten Jelena Lazić svima je bilo mnogo lakše. Na otvaranju tog seta,pri rezultatu 2:0 za Vizuru, Laza je imala 5 poena i 6 grešaka. Na otvaranju 5. seta druga priča, 16 poena i 7 grešaka. Koliko je dobro igrala Jelena Lazić pokazuju brojke, a slika ekipe na terenu pokazala je kako izgleda Tent kada cela ekipa stane uz kapitena i krene svom snagom na protivnika. Počeli su da pucaju blokovi Nataše Krsmanović,Saške Đurović,Nataše Čikiriz i Jelene Vignjević. Laza je prolazila sve napade a pravo otkrovenje predstavlja Jovana Cvetković koja je bez i malo respekta napadala prvotimke i reprezentativke Vizure. Sa druge strane Lazović,Pejčić,Kocić,Veselinović,Rodić,Gajević… nije se znalo odakle preti veća opasnost. I pored svih napada domaće ekipe,uspele su naše devojke da se potpuno vrate u meč i izjednače na 2:2.

Peti set otvaramo malo lošije i domaća ekipa pravi prednost 4:2. U tom trenutku napad Vizure sudija karakteriše kao poen iz blok auta i umesto 4:3 i našeg servisa,rezultat je 5:2 i žuti karton za našeg trenera. Svi koji su gledali direktan prenos u pet usporenih snimaka jasno su mogli videti koliku je grešku napravio sudija i da je lopta preko našeg bloka završila u autu. To je bilo dovoljno da se naša igra uzdrma, pa ekipe odlaze na promenu strana vođstvom Vizure 8:4. Serijom 3:0 i poenima Lazić i as servisom Vignjević dolazimo do 8:7, pa 11:10 i nove odluke sudije,dupla lopta Vignjević i 12:10, koja je definitivno prelomila meč i donela pobedu aktuelnim šampionkama Srbije.

Naravno da sve ovo nikako ne umanjuje pobedu Vizure i odličnu igru njenih prvotimki. Pravi derbi i pravi revanš ,odlična najava duela koji nas tek očekuju u TOP6 ligi. Nadamo se i u plej ofu.

Za naše devojke sve pohvale na pokazanom karakteru, neodustajanju i borbi do poslednjeg poena. Hrabri takav odnos prema igri,timu i dresu koji nose. Idemo dalje…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *