TENT U SREMU ,počinje Kup

Utakmicom protiv Srema, u Sremskoj Mitrovici, odbojkašice TENT-a započeinju svoj nastup u osmini finala Kupa Srbije. Biće ovo prvi meč pomenutih timova ove sedmice, pošto će oni biti rivali i u nedelju, u okviru četvrtog kola nacionalnog prvenstva.
Gostovanje Sremu stiže posle prvog poraza u sezoni, od Spartaka (1:3), međutim u našem timu ističu da nema potrebe za osvrtanjem na taj duel, i da u timu vlada dobra atmosfera.
       Poraz od Spartaka ne bi trebao da bude pokazatelj naše forme. Smatram, i nadam se da sam u pravu, da je to bio samo jedan loš trenutak. Od tog momenta trenirali smo bolje i napornije, i cenim da ćemo to pokazati već u Sremskoj Mitrovici. Nismo se do sada susretali sa njima, teško je predvideti takve utakmice, ali na osnovu osvojenih bodova u Superligi verujem da smo mi favoriti u ovom meču. On će se igrati u maloj sali, treba se snaći u takvim okolnostima i o tome takođe treba dosta razmišljati. Teža varijanta je ta što se igra samo jedan meč, bez revanša, ali nadam se prolazu dalje, rekla je Marijana Boričić, trener našeg tima.
Slično mišljenje sa strategom deli i Nikolina Ašćerić, novi srednjak Energetičarki.
       Okrećemo se novim izazovima i ne osvrćemo se na rezultat u Subotici, na njega ćemo se vratiti kada se ponovo sastanemo sa Spartakom. Do sada nismo pokazali šta sve možemo i zbog toga mi je krivo. Svakog protivnika podjednako cenimo, nema opuštenog ulaska ni u jedan duel. Ne postoji rival za potcenjivanje, a kvalitet se dokazuje jedino na terenu ,poručuje Ašćerićeva i osvrće se na grad u kom trenutno igra.
 Prija mi promena sredine. Svaka promena je dobra, a ova pogotovo. Smatram da sam napredovala igrački, a zasluge u tome svakako idu treneru. Maja je mnogo dobar trener, veliki stručnjak i što je veoma važno zna da svemu priđe na pravi način. Ono što me takođe uveseljava je mnogobrojna publika i veliki broj devojčica koje vole odbojku, uz osmeh je zaključila Nikolina.
Njena koleginica, Tamara Radmilović, još jedan bedem u bloku našeg tima, ističe da su izvukle pouku iz prethodnog meča i da sa jasnim ciljem putuju u Sremsku Mitrovicu.
       Poraz u Subotici je uticao na nas, ali samo u pozitivnim smislu, tako da budemo što bolji u svakoj narednoj utakmici. Shvatili smo sada da moramo još ozbiljnije da pristupimo svakom meču. Svesni smo važnosti narednog duela, nema kalkulacija, nema prilike za popravni, idemo na pobedu i prolaz dalje. Takođe mislim da do sada nismo pokazale svoj maksimum, i da tek treba da pokažemo svoje najbolje izdanje. Priliku za to imamo već večeras, zaključuje Radmilovićeva.
Meč osmine finala Kupa Srbije između Srema i TENT-a počinje večeras od 20,30 u Sremskoj Mitrovici. Ova dva tima sastaće se i u nedelju od 19 časova u SKC Obrenovac u utakmici četvrtog kola Superlige Srbije.

Leave a Reply

Close Menu