TENT ŠAMPION SRBIJE – PRVI TROFEJ U ISTORIJI KLUBA!


Prvi put u svojoj istoriji, od osnivanja kluba 1981. , šampionski pehar stiže u naše vitrine.

Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije, predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije i direktor takmičenja OSS, na elektronskoj sednici, održanoj u utorak, 28. aprila, doneli su odluku da se prekidaju i smatraju okončanim takmičenja u Banka Poštanska štedionica Superligi, Prvoj ligi i Prvoj B ligi za takmičarsku 2019/2020. godinu. Proglašavaju se pobednici prva tri ranga takmičenja prema zatečenom stanju. TENT iz Obrenovca u konkurenciji seniorki i Vojvodina NS seme iz Novog Sada u konkurenciji seniora proglašavaju se za prvake Srbije, odnosno pobednike Banka Poštanska štedionica Superlige 2019/2020. Ovom odlukom TENT je zvanično upisao svoju prvu šampionsku titulu od osnivanja kluba. Iako prvenstvo nije završeno po unapred planiranom sistemu takmičenja, potpuno zasluženo devojke našeg kluba ponele su epitet najboljih u ovoj sezoni.

Do prekida takmičenja odigrano je kompletnih 23 kola, 18 u SLS i 5 u Mini ligi TOP6. U tih dvadeset tri susreta, naše devojke ostvarile su 19 pobeda i samo 4 poraza ( ok Jedinstvo SP jedan poraz i žok UB tri poraza ) . Prvo mesto na tabeli nije bilo naše u samo dva kola tokom takmičenja, u sedmom kada smo doživeli poraz u Ubu i narednom osmom u kojem smo i pored pobede nad tadašnjim šampionom Železničarom morali da sa druge pozicije čekamo derbi u Staroj Pazovi. Ta utakmica sa Jedinstvom odigrana 11.decembra 2019. (u odloženom terminu zbog obaveza trenera Jedinstva u reprezentaciji) u devetom kolu i pobeda 3:0 , postavlja našu ekipu na prvo mesto, sve do poslednjeg odigranog kola , 15.marta 2020. u Lajkovcu. Prvenstvo završavamo kao prvoplasirana ekipa, ispred Jedinstva na drugom i Uba na trećem mestu. Ovakav raspored uglavnom je bio tokom celog takmičenja a prednost od tri boda i dve pobede više u odnosu na pratioce sa pravom nam donosi mogućnost da kažemo da je, u ovakvoj situaciji , titula potpuno zasluženo stigla u Obrenovac, grad sporta, grad odbojke!

Predvođena kapitenom, sjajnom Jelenom Lazić , stručnim štabom na čelu sa Milanom Gršićem , ova ekipa ispisala je novu stranicu istorije ok TENT , postavila klub i grad na najviše postolje odbojkaške Srbije i otvorila vrata ka novim uzbuđenjima, izazovima i uspesima. Nema sumnje da će devojčice koje tek dolaze u seniorski pogon sad imati i dodatni motiv, da jednog dana zaigraju za šampiona Srbije!

prvo kolo Klek Zrenjanin

Oni su promenili sve, doneli prvu ekipnu titulu Obrenovcu, ispisali istoriju, postali ponos svih nas :

Kapiten Jelena Lazić, Saška Đurović, Milica Ćeranić, Teodora Isailović, Marija Šušić, Ana Jakšić, Aleksandra Tadić, Hena Kurtagić, Jovana Cvetković, Danijela Andrić, Mina Mijatović, Matea Petrović, Bojana Gočanin, Jovana Knežević, Stefana Pakić, Bojana Popović, Nina Mandović, šef stručnog štaba Milan Gršić , pomoćni trener Dušan Kovačević, statističar Milan Jelesić, kondicioni trener Stefan Markuljević, fizioterapeut Marija Mitrović i navijači odbojkaškog kluba TENT.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *