TENT pobedom otvorio prvenstvo , TENT-KLEK MD 3:1 (VIDEO)

Pred prepunim tribinama našeg "Doma", odbojkašice TENT-a pobedom su započele svoje putešestvije u novoj sezoni SUperlige Srbije. Prva prepreka bila je ekipa Kleka MD iz Zrenjanina, koja je u Obrenovac stigla prilično motivisana pošto joj je ovo bilo vatreno krštenje u eliti srpske odbojke.

Nije to poremetilo planove naših devojaka, koje su maksimalno koncentrisano ušle u ovaj meč sa jasnim ciljem i ambicijama. Spoj mladosti i iskustva pokazao se kao plodan već na samom početku utakmice. TENT je kontrolisao igru u ovoj deonici, ali su gošće umele da priprete i tako nateraju Obrenovčanke na oprez. Sredinom prvog seta izabranice Marijane Boričić prelomile su situaciju i ovaj period rešile u svoju korist sa 25:20.

Stigao je umor posle furioznog početka naše devojke, ali ih je Marijana probudila tajm-autom, posle kog su velikom serijom 14:5 preokrenule situaciju, a potom i duplirale prednost, nošene Kristinom Bjelić i Jelenom Lazić (25:20).

Treći set bio je veoma uzbudljiv. Gost je skupio snagu i odvažno krenuo na sve ili ništa. Hazarderski pristup isplatio se sastavu iz Zrenjanina, koji je ovaj period rešio u svoju korist (25:16).

Bilo je to ipak sve što su devojke Kleka uspele da urade na ovom meču. Potpuno su prepustile inicijativu raspucanom TENT-u četvrtom setu, a Obrenovčanke u stilu pravog predatora nisu imale milosti, te su protivnice ostavile na svega sedam poena u poslednjoj deonici.
Vatrenoj publici su se na najbolji mogući način predstavile novajlije, Jelena Lazić i Nikolina Ašćerić, dok je Tamara Roganović, novi kapiten potpuno opravdala tu ulogu i kao pravi lider vodila svoje saigračice na terenu. Bila je ovo prilika da veću minutažu dobiju i devojke koje su već nekoliko godina u klubu, a to su Jana Sretović i Nevena Đurić, koje su tu šansu, sudeći po ovom duelu, odlučno ugrabile. Na drugoj strani istakla se Miljana Bogdanović, kapiten Kleka.

Sledeću utakmicu naše odbojkašice igraju u subotu, 21. oktobra, od 19 časova u SKC Obrenovac, protiv ekipe Partizana

Leave a Reply

Close Menu