TENT ČETVRTI NA TURNIRU U ITALIJI – PEROVIĆ ZADOVOLJAN URAĐENIM


Na 13. po redu odbojkaškom turniu koji je, u organizaciji Piave Volley , održan u predgrađu Treviza, učešće je pored naše kadetske ekipe uzelo još četrnaest timova iz nekoliko država. Odbojkašice TENTa u sastavu do 17 godina bile su jedna od mlađih ekipa na turniru. Fantastičnom igrom, odličnim odnosom prema grbu koji nose i zastavi pod kojom su nastupale, na dostojan način predstavile su naš klub, naš Obrenovac i našu Srbiju.

Pod vođstvom Slaviše Perovića, naše devojke odigrale su šest utakmica u dva dana. Prvog dana turnira nastupali smo na otvaranju odigravši utakmicu u ranim prepodnevnim satima baš protiv domaćina turnira. Sistem je takav da se igra u dva dobijena seta, pa su tako naše odbojkašice prvog dana turnira imale skor 4 pobede uz osvojenih 11 bodova. Pobedile su redom Piave Friend Team 2:0 ( 25:15 / 25:21 ) , Chions Fiume Volley 2:0 ( 25:20 / 25:18 ), Vital Ljubljana 2:0 ( 25:7 / 25:20 ) i Volleyball Zurich 2:1 ( 20:25 / 25:16 / 15:9 ).

  • Sve u svemu mislim da generalno možemo biti zadovoljnji učinjenim na turniru, ali da ostaje žal jer objektivno smo zaslužili da igramo finale. Ovo je bila idealna prilika da naše mlade devojke, koje su sve 2004. godište a turnir je organizovan za 2003. godište uz mogućnost 2 igračice 2002. godište, odigraju utakmice sa najjačim ekipama iz Italije, Nemačke, Slovenije, Švajcarske i da vide gde su u odnosu na njih. Mislim da smo dostojno reprezentovali kako Srbiju tako i naš Obrenovac, rekao nam je Slaviša Perović.

Drugog dana turira , po takmičarskom rasporedu, ponovo nas je čekao duel sa ekipom Choins Fiume Volley i ponovo u ranim prepodnevnim satima. Ovoga puta Italijani su dobro znali šta ih čeka pa su se bolje pripremili za utakmicu, u svakom smislu te reči. Uz veliku pomoć sudija pobedili su nas 2:0 uz podatak da smo drugi set izgubili 25:24 bez igre na razliku od dva poena. Onda je usledilo još jedno neprijatno iznenađenje za nas. Po prvom planu bilo je predviđeno da mi odmah igramo i drugu utakmicu, što je za nas svakako bilo bolje jer su devojke već potpuno zagrejane, organizator ipak odlučuje da mi pravimo pauzu sat vremena i da se posle toga vratimo nateren. Naravno bilo je teško držati ekipu zagrejanu toliko dugo pa su potpuno ohlađene naše devojke izgubile i drugi meč 2:0 od ekipe Progetto VolLei. To je značilo da je finale italijansko i da trofej trinaestu godinu za redom ostaje u njihovom vlasništvu.

  • Što se tiče organizacije turnira moram priznati da je jako naporno igrati ovakvim tempom. Dve utakmice vezane pre podne pa odlazak na ručak pa mali odmor i odlazak natrag u halu na još dve utakmice. Osetilo se to na našim devojkama da je plaćen danak dugog puta i u kombinaciji sa ovim naporima koje su imale a na put smo krenuli sa 9 igračica. Rezultat je bio 4. mesto koje je u ovim okolnostima bilo najviše što smo mogli u ovom trenutku, zaključio je Perović.

Kako smo i najavili, ceo put pratila je i ekipa naše okTENTtv koja u ovim trencima priprema razglednicu iz Piave de Soldgio.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *