RASPORED UTAKMICA ZA SEZONU 2018/19 – U TENTU ZADOVOLJNI ŽREBOM


Danas su izvučeni parovi prvog dela prvenstva za sezonu 2018/19. Od ove godine igra se po izmenjenom sistemu takmičenja,što će nam doneti daleko više utakmica i veću neizvesnost u prvenstvu.

 

Prvo se igra standardna liga sa 10 klubova i po sistemu svako sa svakim,što bi značilo 18.kola. Zatim se liga deli na dve mini lige,od 1-6 mesta igra se za plasman u polufinale plej ofa a od 7-10 mesta timovi će igrati ligu za opstanak. I u ovom delu takmičenja igra se sistem svako sa svakim. To znači da će u mini ligi za prvaka biti još 10 kola a u mini ligi za opstanak još 6 kola. Polufinale i finale plej ofa igra se na tri dobijene utakmice, tako da će ekipa koja stigne do finala odigrati između 31 do 38 utakmica maksimalno. Ako se na to doda i takmičenje u nacionalnom kupu,dolazimo do,mogućih, preko 40 utakmica .

  -Jelena Lazić :  Dobar žreb za nas,međutim nama je svejedno sa kim prvo igramo, ako svi damo maksimum i ako igramo za tim rezultat sigurno nece izostati.

  – Jovana Jovičić kapiten ekipe : dobar žreb za nas,zadovoljna sam. Kada želite svakoga da pobedite, redosled i nije bitan ….

– Nataša Čikiriz : Ja sam lično zadovoljna kako je prošao žreb. Ali opet kako god da je treba pobediti sve ekipe pa u kom god to delu sezone bilo i dokazati kvalitet protiv svakog protivnika.

  – Stevan Žunić, direktor kluba : Zadovoljni smo žrebom. Iza nas je dobar pripremni period ekipe i jednom rečju optimstički gledamo u napred. Idemo dalje….

Našim devojkama od sveg srca želimo minimum 45 utakmica ove sezone i minimum dva pehara….


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *