Novim snagama u nove pobede!

Posle šest meseci pauze, u našem gradu svi ljubitelji odbojke moći će da uživaju u novim spektaklima koje priređuju igračice TENT-a. Prethodne sezone Obrenovčanke su nadmašile očekivanja i osvojile visoko treće mesto u nacionalnom šampionatu, a od borbe za zlato delila ih je svega jedna lopta.

Okosnica tog tima napustila je grad na obali Save i Kolubare, ali su naš „Grad svetlosti“ obasjale nove, mlade snage, željne prave borbe i dokazivanja. Ovog leta u Obrenovac stigle su Jovana Ašković, Nikolina Ašćerić, Jelena Lazić, Tamara Radmilović, Ana Jakšić, Ana Jeković i Sara Kompirović. Upravo dolaskom pomentih devojaka, koje su se pridružile Tamari Roganović, Milici Ćeranić, Kristini Bjelić, Jani Sretović, Neveni Đurić i Tamari Marković, TENT će dobiti „krila“, kojim će poleteti ka visinama i dometima od prethodne godine. U ovoj sezoni prepliću se mladost i iskustvo, veština i želja, strpljenje i snaga – recept za uspeh!

Naš trener, Marijana Boričić, ocenjuje da se odlazak devojaka iz prethodne sezone primećuje na terenu, ali dodaje da je zadovoljna trudom novog igračkog kadra.

–Postoji razlika na terenu u odnosu na april, ali mi podmlađeni i puni motiva krećemo u nove pohode. Evidentno je da je timu potrebno još neko vreme kako bi se uigrao, a dobar deo kadra čine igračice koje prethodnih sezona nisu dobijale veliku minutažu, tako da će u svaki meč ući veoma inspirisane i željne dokazivanja ocenjuje Maja.

Spoj mladosti i iskustva sezonu počinje duelom protiv Kleka, u subotu od 19 časova u obrenovačkom SKC-u uz besplatan ulaz za sve gledaoce.

––Iako smo imali u planu, nismo odigrali ni jedan međusobni duel sa Klekom u predsezoni. Kao i mi, i oni su ove prijateljske utakmice završili sa pozitivnim bilansom, i kao novajlija u Superligi ulaze dosta hrabro i sa velikim motivom. I njihova igra, kao i igra ostalih timova u velikoj meri zavisi od prijema. Mi ćemo se taktički spremiti za ovaj meč, u koji takođe ulazimo sa velikom željom. Što se celokupne lige tiče, mislim da će ova sezona biti mnogo neizvesnija od prethodne, i da je veliki broj ekipa ujednačen. Svaki bod biće bitan!zaključila je Boričićeva.

Kapiten Obrenovčanki ove sezone biće tehničar, Tamara Roganović, koja je u naš grad stigla pre četiri sezone, kroz koje je pokazala neverovatnu privrženost timu i dresu, čime je i zaslužila da bude lider ekipe na terenu. Tamara ističe da će motiv kod mladih saigračica biti jak vetar u leđa, što veoma često ume da bude dobitna kombinacija.

–U novu sezonu ulazimo sa praktično novim sastavom. Ranije smo imali zrelije igrače, dok je sada situacija drugačija, imamo veliki broj mladih devojaka, koje su vredno trenirale i koje su pokazale da su spremne za nove izazove. Iza sebe nemaju veliko iskustvo, ali upravo ta želja za dokazivanjem je nešto možda čak i mnogo bitnije. Naš prvi rival, ekipa Kleka, pokazala je da ume da bude veoma nezgodan protivnik, ali mi sezonu otvaramo pred našom publikom, koja nam mnogo znači i pred kojom dajemo svoj maksimum. Vredno smo radili, ja sam optimista kako za ovaj prvi meč tako i za čitavu sezonu!u stilu pravog predvodnika poručila je Tamara Roganović.

 

 

Odbojkašice TENT-a nebrojano puta su nam izmamile osmeh na lice i doneli veliku radost. Vreme je da im od samog početka pružimo podršku i budemo njihov sedmi igrač na terenu već na prvom meču.

Obrenovčani, vidimo se! 

Leave a Reply

Close Menu