Novi dvoboj, isti rival! TENT dočekuje Srem

Drugi put ove nedelje, naše odbojkašice odmeriće snage sa ekipom Srema iz Sremske Mitrovice. Prvi put bio je to duel u osmini finala Kupa Srbije, iz kog su Obrenovčanke izašle kao pobednice (3:0), i tako obezbedile plasman među osam najboljih.
Ovoga puta igraće se u našem gradu, i to u okviru četvrtog kola Superlige Srbije. Jedna od najiskusnijih odbojakiša TENT-a, Kristina Bjelić, ističe da je tim u prethodnom duelu pokazao da poseduje veoma jak karakter.
Kristina Bjelić
 Meč u Kupu smo odigrale veoma korektno, uz opasku da uvek može bolje. Koncentracija je opala u samoj zavšnici, ali i njega smo rešile u svoju korist, čime smo pokazale da ovaj mlad tim ima jak karakter. Videli smo da posle dobrog treninga može da se odigra nešto slabiji meč i obratno, ali nema pravila. U naredni duel ulazimo koncentrisano sa istim ciljem, a to je pobeda  – poručila je Bjelićeva.
Ona je jedina igračica iz startne postave prethodne sezone, koja i ove godine brani boje TENT-a, a svojim pristupom i zalaganjem daje odličan primer mlađim saigračima.
 Svaka devojka u timu mora da sa jednakom željom odradi svaki trening i odigra svaki meč. Mora da bude svesna gde se nalazi da na veoma ozbiljan način pristupi igri. Razlika izmedju ove i prethodne sezone je ta što sada imamo priliku da igramo malo raznovrsnije, sa većom raspodelom minutaže, koju svaka od mladih igračica želi maksimalno da iskoristi. Ekipa prikuplja karakter svake od igračica, sklop ekipe zavisi i od hemije na terenu, svaki tim ima svoj pečat, a ove godine bar meni to izgleda veoma dobroocenila je Kristina Bjelić.
Prošle godine u Obrenovac stigla je i Tamara Marković, libero Energetičarki, osvrnula se na protivnika i istakla da je glad za dokazvianjem veoma važna i da je to nešto što krasi ovaj tim.
Tamara Marković
 Sa njima smo sada igrale prvi put, bile su totalna nepoznanica za nas, ali smo uspele da pobedimo u tom duelu. Sada nam je možda još i lakše jer smo se upoznale sa protivnikom, ali svakako da moramo ozbiljno da se spremimo i za sledeći meč. Promena termina ne sme da nas poremeti, gledamo da taj dan više iskoristimo na najbolji način. Ovo je moja druga sezona u klubu, i pethodne godine je veliki broj igračica bio nov za mene, tako je i ovoga puta, medjutim sada je ekipa dosta mlada, željna dokazivanja. Prednost u odnosu na prošlu sezonu je baš taj pristup u kom svako daje svoj maksimum. Naš cilj je da se što bolje plasiramo na tabeli i pokažemo da možemo biti jedno od najvećih iznenadjenjazaključila je Tamara.
Novajlija u Obrenovcu od ove sezone i Sara Kompriović, koja igra na poziciji primača. Ona ocenjuje da 
Sara Kompirović
 Dobijene utakmice pre njenog početka su najteže! Slažem se da smo favoriti u duelu sa Sremom, ali to moramo dokazati na terenu. Treći set u Sremskoj Mitrovici je pokazatelj da smo se malo opustile, ali s obzirom na to da smo jedan od najmlađih timova to je donekle i normalno. Nadam se istom rezultatskom ishodu u nedelju baš kao što je bio i u sredu. Zadovoljna sam dosadašnjim boravkom u ovom gradu, prija mi, Maja je odličan trener, ume da radi sa mladim igračicama. Imamo dobar materijal, a vetar u leđa nam je mnogobrojna publika, pre svega naši najmlađi navijačirekla je Sara i tako pozvala navijače da i ovoga puta dođu u što većem broju i podrže naše odbojkašice u pohodu na novi trijumf.
Ne zaboravite, nedelja, 19 časova!

Leave a Reply

Close Menu