Nova pobeda protiv Srema za treći trijumf u ligi

Svega četiri dana posle megdana u Kupu Srbije, snage su ponovo odmerile odbojkašice TENT-a i Srema, ovoga puta u okviru četvrtog kola Superlige Srbije. Rezultat je bio identičan, naše devojke su posle Sremske Mitrovice i pred svojim navijačima trijumfovale bez izgubljenog seta.
Odlični servisi korektora TENT-a, Milice Ćeranić, dovele su Obrenovčkanke do rane prednosti od četiri poena, a naterale trenera Srema da zatraži tajm-aut,posle čega su gošće popravile svoju igru i uspele da uhvate priključak. Sremice su bile solidne u napadu, međutim veliki broj grešaka u prijemu omogućio je domaćinu da sredinom seta stekne „plus“ pet i tako mirno reši ovaj period u svoju korist 25:18.
Gotovo preslikana situacija u prvoj polovini seta. Energetičarke su brzo stigle do prednosti od četiri poena, ali su je veoma brzo prokockale i dozvolile protivnicama da preokrenu. Neizvesno je bilo sve do serije odličnih servisa Ane Jakšić, koja je u ovoj deonici upisala čak pet as servisa. Domaćin je rezultatski lakše stigao do pobede u ovoj deonici (25:16), međutim na terenu je izgledalo znatno neizvesnije.
Nepisano pravilo nije izostalo ni u trećem, ispostaviće se, poslednjem setu. TENT je sa punim baterijama otpočeo i ovaj period, ali su se one ponovo lako praznile. I ovoga puta igralo se u mini-serijama, i kao preslikana scena iz prethodnih deonica, domaćin je posle tehničkog tajm-auta lomio rezultat.
Potpuno je opala koncentracija gošćama, koje su u trećem setu osvojile svega 15 poena.
Marijana Boričić odlučila je da u ovom duelu odmori kapitena ekipe, Tamaru Roganović, i priliku ukaže Ani Jakšić, koja je svojim odličnim servisima u drugom setu prelomila taj period. Prilika se ukazala i mladoj Ani Jeković, koja je takođe uspela da iskoristi šansu i ostavi dobar utisak na terenu.
Naredni duel naše odbojkašice igraju u subotu u Staroj Pazovi, kada gostuju ekipi Jedinstva.

Leave a Reply

Close Menu