NA VRATIMA NOVE SEZONE: odlasci,dolasci,planovi,očekivanja…

Prošlo je tačno dva meseca od poslednje odigrane utakmice u sezoni 2017/18. Tada, 10. aprila ,treći finalni meč odigrale su ekipe Vizure i Crvene zvezde. Epilog poznat,Vizura šampion,dominantno od početka do kraja takmičenja. Ekipa TENT-a zaustavljena je u četvrtfinalu,upravo od finaliste šampionata i finaliste nacionalnog kupa,ekipe Crvene zvezde. Sve ukupan utisak iz sezone 17/18 jeste ocena vrlo dobar. Možda se mnogi neće složiti sa nama,ali kada se uzme u obzir celokupna situacija koja nas je pratila od samog završetka prethodne sezone,pa na početku i kroz celu ovu sezonu,bolje se nije ni moglo. Veliki broj odlazaka,tim promenjen gotovo ceo,dolasci novih devojaka u vrlo kratkom roku potrebnom za adaptaciju na sistem i rad naše ekipe,zatim česte povrede tokom sezone….i da ne nabrajamo dalje sve što nas je opterećivalo. Iz tog razloga,smatramo da je sezona završena,školski rečeno,uspehom vrlo dobar.

No ono što je prošlo ostaje iza nas,kao škola za nauk kako dalje i na šta sve treba računati u budućnosti. Ono što je najvažnije jeste da je jedan plan iz prethodne godine uspešno ostvaren.  Tri devojke iz mlađih selekcija nosile su dres reprezentacije Srbije,u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji,a još važnije od toga, dve devojke su priključene seniorskoj ekipi i kroz jednu tešku završnicu prvenstva,sticale vrlo vžno iskustvo koje će moći da iskoriste već u narednoj sezoni.

Da krenemo redom. Ekipu TENT-a napustilo je nekoliko igračica, sigurno najveći gubitak za ekipu predstavlja odlazak kapitena tima ,tehničarke Tamare Roganović. Popularna Čeri odlazi iz TENT-a posle četiri sezone igranja. Može se reći da je prošla mnogo toga sa nama,od igranja i treniranja van grada posle poplave,od finala Kupa Srbije do borbe za opstanak…Zbog svega toga Čeri je jedna od omiljenih igračica i devojka koja će svakog trenutka moći ponovo da zaigra za nas,odnosno za svoj klub kako i sama kaže. Tamara karijeru nastavlja u Bugarskoj,u ekipi Beroe iz Stare Zagore. Mi joj želimo puno uspeha ,kako u klubu tako i u reprezentaciji Crne Gore.

Pored Tamare, otišle su i Jana Sretović i Kristina Bjelić. Jana je u klubu provela pune tri godine,Kraljevčanka pred kojom je raskrsnica studije ili odbojkaška karijera, ima nekoliko ponuda iz uglavnom beogradskih klubova, čak je moguće da karijeru nastavi i u superligašu,ali mi sada nećemo pisati o tome jer pregovori još uvek traju… Jana je takođe ostavila dubok trag u klubu i kao neko ko je vredno radio i čekao svoju šansu,zaslužuje veliko poštovanje. Kristina Bjelić odlazi iz kluba posle provedne dve sezone,od utakmice za finale plej ofa u kojoj nas je delila jedna lopta do sezone sa puno turbulencija,Kristina je imala važnu ulogu u ekipi. Često se dešavalo da baš ona odlučuje u važnim trenucima i Kris je svaki put kao pravi profesionalac umela da iznese teret i pobednika i gubitnika. O njenim planovima ne znamo puno ali se nadamo i želimo joj da sve uradi kako zamislila uz puno sreće i uspeha. Takođe iste godine kada je Kris stigla,došla je i libero Tamara Marković,devojka o kojoj imamo samo reči hvale,i za ponašanje na terenu i van njega. Zeka je jednostavno sjajna…međutim ne završi se sve uvek na najbolji način, na žalost u ovom slučaju došlo je do sporazumnog raskida saradnje i posle dve sezone Tamara će napustiti klub i krenuti u neke nove pobede.Mi joj najiskrenije želimo puno uspeha na svim poljima.

Nikolina Ašćerić je vrlo brzo napustila ekipu i već posle završenog četvrtfinala otišla na daleke Filipine,gde kako vidimo i od nje čujemo,uživa i uspešno obavlja sve zadatke. Mi sve pratimo sa pažnjom i čekamo epilog dešavanja na Filipinima. Tamara Radmilović i Ana Jakšić su po isteku pozajmice takođe napustile klub,Ana se vratila u Crvenu zvezdu gde će gotovo sigurno imati ulogu sledeće sezone. I jednoj i drugoj želimo takođe puno uspeha.

Važeće ugovore i za sledeću sezonu imaju Jelena Lazić,Ana Jeković,Milica Ćeranić,Nevena Đurić i Sara Kompirović.

Već duži period na treninzima su prisutne dve igračice iz ekipe Srema,zapravo bivše igrčice Srema, Aleksandra Tadić i Katarina Lukić. Svojim radom i trudom polako i strpljivo nametnule su se stručnom štabu i gotovo da je izvesno u kom pravcu će dalje ići njihova karijera. Pomenuli smo i dve juniorke našeg kluba, reprezentativku Srbije Minu Mijatović i reprezentativku Crne Gore, Sašku Đurović. Njih dve su već obezbedile mesto u seniorskoj ekipi za sledeće sezone a njihovim putem idu redom i Teodora Isailović,Jovana Cvetković,Marija Šušić,sestre Čikuc,Matea Petrović… Kada pominjemo reprezentativna pojačanja za sledeću sezonu,možemo vam reći samo da ovo do sada nije kraj. Ona najzanimljivija i najatraktivnija tek predstoje,ali ovaj put samo ćemo vam zagolicati maštu…. Čelnici kluba vode pregovore sa nekoliko vrlo iskusnih i odličnih igračica na više pozicija. Biće tu i povratnika u naše redove,biće i novajlija i nema sumnje da će Laza,Mile,Jeka,Đuki i ostale devojke imati uz sebe vrhunske saigračice i jedan vrlo respektabilan tim koji će “pucati” na najveće domete i visok plasman u svim takmičenjima.

Dani koji su pred nama doneće nam puno zanimljivosti,neizvesnosti i nadamo se radosti. Ideja i želja jeste da se tim sklopi do početka priprema kako bi se ozbiljno spremili za sve izazove. Ne smemo preskočiti ni stručni štab, za koji verujemo da će ostati u istom sastavu,ali do završnih dogovora sa šefom struke i njenim pomoćnicima,nećemo govoriti ništa konkretnije.

Iz OSS-a nam stižu i lepe vesti o promeni sistema takmičenja. Po novom sistemu biće mnogo više utakmica,sezona će početi dosta ranije a završiti se čak mesec dana kasnije. Pun fond utakmica može da bude i do čak četrdesetak,što znači da se ekipe moraju ozbiljno pripremati za sve što ih čeka.

U narednim danima ostanite sa nama i pratite sve što se dešava u tekućem prelaznom roku i pripremi za predstojeću sezonu.

Leave a Reply

Close Menu