KOVAČEVIĆ: NAJJAČA FORMA SE OČEKUJE NA STARTU SEZONE


” Neke od devojaka su tokom leta imale reprezentativne obaveze tako da su one u velikoj meri spremne, ali svakako nije ni očekivano da sve budu spremne u avgustu, najbitnije je da se spreme za start prvenstva”

Pomoćni trener seniorske ekipe, Dušan Kovačević, u intervju za naš portal govorio je o startu priprema za predstojeću sezonu i trenutnom fizičkom stanju devojaka koje, posle pauze, dolaze na početak priprema.

  • Počeli smo pripreme za novu sezonu sa trinaest devojaka. Pretrpeli smo promene odlaskom nekoliko igračica ali smo ekipu podmladili i pojačali sa tri nove igračice. U ovom trenutku to bi bilo to za sledeću sezonu, moguće je da se pojačamo na još nekoj poziciji ali za sada je ta ekipa na koju računamo. Promena se desila i u stručnom štabu odlaskom fizioterapeuta. Petar je napustio tim i u ovom trenutku pronalaženje njegove zamene je prioritet jer je upravo fizioterapeut najpotrebniji devojkama u ovom periodu priprema.

Koliko su devojke u ovom trenutku, posle duže pauze, spremne za fizičke napore koji ih očekuju?

  • Neke od devojaka su tokom leta imale reprezentativne obaveze tako da su one u velikoj meri spremne, ali svakako nije ni očekivano da sve budu spremne u avgustu, najbitnije je da se spreme za start prvenstva. Bitno je da prođe sve bez povreda i loših stvari. Ako to izbegnemo sve će ostalo ići lagano

Mina Mijatović je tokom takmičenja na Balkanijadi sa reprezentacijiom Srbije doživela povredu skočnog zgloba i zbog toga nije bila u sastavu za svetsko prvenstvo u Meksiku. Kako je Mina sada?

  • Mina je obnovila povredu sa kraja prošle sezone. Odmarala je , išla je na terapije ali videćemo u narednim danima. Za sada je sve dobro i ide ka potpunom oporavku.

Kakvi su planovi do kraja priprema?

  • Do početka sezone planirano je da odigramo dva turnira i nekoliko pripremnih utakmica. To će biti u drugoj fazi priprema a do tada radimo na fizičkoj spremi i laganom uigravanju devojaka.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *