DERBI već u 1/16 finala Kupa Izazivača! TENT – Lajkovac za sladokusce…

 Još sredinom juna kada je u Luksemburgu žrebom odlučeno da naša ekipa ok TENT za protivnika u prvom kolu, odnosno šesnaestini finala, čeka pobednika Balkanskog kupa ,znalo se da će to biti spektakl u Obrenovcu ,ali da će biti i spektakl i derbi moglo se samo priželjkivati i nadati. Sada je sve jasno. Osvajanjem BVA Kupa 2017 , ekipa Železničara iz Lajkovca izborila je učešće u Čelendž Kupu za sezonu 2017/18 što je automatski značilo da se sprema veliki spektakl već u 1/16 finala.

Puno je zanimljivosti koje prate duele ovih ekipa, borba za što bolji plasman na tabeli,borba za prolazak u polufinale, borba za ostanak u Evropi…. Uvek su ove dve komšijske ekipe igrale odlične mečeve, sa puno borbe,žara i uzbuđenja. Nema sumnje da će tako biti i u ovom dvomeču. Dodatnu temperaturu podićiće i činjenica da su od ove sezone u ekipi iz Lajkovca čak šest igračica koje su prethodnih godina igrale kod nas, praktično gradile svoju karijeru i odbojkaška imena u dresu Tenta,a neke od njih,bivši kapiten Jelena Stanimirović , Jelena Vignjević, Aleksandra Gajić i Jovana Jovičić, čak i završile prethodnu sezonu u našem klubu. Pored njih četiri tu su i Danijela Andrić i Jelena Mlađenović, kao i pomoćni trener Vladimir Živković i od skoro,povratnik u srpsku odbojku, skaut Đorđe Nahod. Stoga i ne čudi što se čaršijom prepričava šala jednog poznatog obrenovčanina,da će se TENT ove godine imati dve ekipe u prvenstvu a evo sada , kaže on , i da će Tent sigurno ostati u Evropi i posle ovog dvomeča bez obzira koja od ove dve ekipe bude uspešnija. Naravno sve je to u duhu šale i dodatno pokazuje koliko naši sugrađani vole odbojku,svoj klub i sve one koji su nekada na razne načine proslavili naše ime i doprinosili popularnosti TENTA u svetu odbojke.

Nema sumnje da nas očekuje težak duel, protivnik se ozbiljno pojačao za ovu sezonu i pokušaće da napadne sam vrh tabele. TENT se takođe ozbiljno priprema i čeka svoju šansu iz prikrajka. Pojačane sa nekoliko mladih igračica,od kojih su neke članovi juniorske reprezentacije Srbije, neke će pak sa dosta iskustva iz prethodnih sezona dobiti ove godine veću šansu,samim tim i priliku da pokažu koliko mogu a to je izazov za svakog igrača i sve predvođene kapitenom , crnogorskom reprezentativkom, Tamarom Roganović , sigurno neće biti lak plen za svoje protivnike. Iskustvo trenera i selektora Marijan Boričić igraće veliku ulogu u postizanju dobrih rezultata i ove godine. Između dva evropska duela , ekipe će se sastati i u prvenstvu Srbije u okviru poslednjeg kola prvog dela takmičenja.

Prvi duel Tenta i Železničara na programu je 13. decembra u Lajkovcu,dok je revanš zakazan za 10. januar 2018. u Obrenovcu. Ekipa koja se plasira u 1/8 finala za protivnika će imati pobednika duela između portugalske Ponta Delgade i  belgijskog Ostendea.

Leave a Reply

Close Menu