BOŠA RADULOVIĆ U KAZAHSTANU


Posle nešto malo više od mesec dana provedenih u TENT-u i pet odigranih utakmica, tehničar Bojana Radulović potpisala je ugovor sa najboljom ekipom Kazahstana ,  Altay VC.

Kada je pre dva meseca Bojana Radulović dala pozitivan odgovor rukovodstvu našeg kluba,bilo je jasno da ćemo imati priliku da u dresu našeg kluba i u našem gradu vidimo na delu igračicu koja iza sebe ima ,malo je reći, prebogatu karijeru. Bojana je već od prvog treninga sa ekipom pokazala da će iskustva koja donosi iz velikih evropskih liga i klubova biti našim mladim devojkama velika pomoć i velika škola. U svojoj karijeri ,Bojana je nastupala za čak 17 klubova širom Evrope. Pored domaćih ekipa Radnički Beograd,Poštar,Spartak,Vizura i Crvena zvezda sa kojom ima osvojenu duplu krunu u Srbiji, Boša je redom nosila dres i Reggio Emilia,Asystel Novara sa kojim je osvojila nacionalni kup Italije i Super Kup Italije,Chery Volley,Vicenza Volley iz Italije , zatim rumunskih klubova SCMU Craiova i CSV Alba-Blaj , poljskih BSK Bielsko i Altom Trefl, Enisej Krasnojarsk iz Rusije, ES LA Cannet iz Francuske, Salihli BLD iz Turske i kazahstanskog šampiona Altay VC u koji se sada vratila. Za ekipu TENT-a odigrala je pet utakmica. Oni koji su prisustvoli tim mečevima mogli su se uveriti o kakvom se igraču radi. Mi ostali koji smo sa Bošom provodili više vremena upoznali smo i njenu ljudsku veličinu. Samo onaj ko nije imao prilike da radi sa njom i vidi je na terenu može da misli drugačije od nas koji smo imali tu privilegiju

– Moram da budem krajnje iskrena,iznenađena sam nivoom organizacije u samom klubu ,zaista liči na dosta evropskih klubova u kojima sam igrala. Počevši od organizacije treninga, pripreme utakmica,uslovi za normalan rad,promovisanje kluba i igračica…Zaista je sve na vrhunskom nivou. Meni je bilo izuzetno drago kada sam dobila poziv da se priključim ekipi kako bi pomogla mladim igračicama. I to je ono što ovaj klub čini velikim, puno mladih igračica koje su budućnost kluba.

 

Bojana se vratila u klub u kojem je igrala prethodnih sezona i sa kojim je osvojila prvenstvo Kazahstana bez izgubljenog seta, nacionalni kup i Super kup gde je bila proglašena za MVP .

– Altaj VC osećam i doživljavam kao svoju drugu kuću. Ovde sam već bila i drago mi je da sam ponovo u ekipi koja će ove sezone prvi put u istoriji kluba igrati Svetsko klupsko prvenstvo. Jako mi je bitno da se zahvalim TENT-u sa kojim sam se lako dogovorila  oko odlaska,ali i želim da kažem da ja te stvari ne zaboravljam i da sam im uvek tu kada zatreba. Mnogi klubovi iz Srbije imaju  razumevanje za nas i to je fenomenalno a mi im se uvek odužimo.

Kada smo konstatovali da njen odlazak može da se otpeva stihovima “igraj i pobedi pa nam se opet vrati…” ,Boša nam je uz osmeh rekla

– Naravno,jedno kratko ali lepo iskustvo za mene…I dalje se čujem sa devojkama,pratim ih i navijam za njih. Uvek sam tu za TENT i rado ću se svaki put odazvati pozivu kluba jer ja nikada ne zaboravljam prijatelje.

Srećno Bošo i vidimo se opet!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *